Instalam monumente in cimitirele

Producerea si instalarea monumente funerare pe mormant

Un loc de inmormantare ingrijit, un monument decent, niste flori pe mormant este ultimul omagiu care pot oferi rudele indurerate aproapelui decedat. Pentru a evita cheltuielile prea mari pentru amenajarea si ingrijirea mormantului, trebuie sa alegi cu prudenta toate elementele acestuia si sa le instalezi corect. Desigur ca montarea desinestatator va fi mai ieftina, insa pentru o calitate mai buna a lucrului, ar fi corect de lasat treaba aceasta pe specialisti. Compania noastra SRL Memorie Ritual va garanteaza o expluatare durabila a monumentelor si placilor pe mormant, produse si instalate de specialistii companiei noastre.


Ce se ia in considerare atunci cand alegeti un monument pe mormant

Comanda unui monument pe mormant trebuie sa fie inceputa cu stabilirea marimilor, mai exact a inaltimii monumentului si compararea acestei marimi cu inaltimea admisa a monumentului la cimitirul unde este inmormantat aproapele.


La cimitirele din orasele Balti si Chisinau exista niste limite in ceea ce priveste marimile monumentului, prezenta unui gard sau a unor sculpturi mici arhitecturale. Cimitirele militare sau locurile pentru inmormantarea personalului militar au niste cerinte deosebite. In alte orase si sate din Moldova cerinte si limite pentru monumente nu exista.


Mai departe specialistii nostril pe loc studiaza caracteristicile solului, prezenta spatiilor verzi, posibilitatea de a ajunge cu tehnica specializata la acest loc, precizeaza lungimile reale pentru asamblarea monumentului etc. In cazul in care clientulul doreste sa se instaleze un monument econom standart de marimi medii sau un monument dublu pe mormant, atunci nu este nevoie de deplasare la locul de inmormantare.


Cum de ales monument pe mormant

Montarea si instalarea calitativa a monumentului este posibila doar cand temperatura aerului e mai sus de 0 grade, de aceea tot lucrul trebuie sa fie efectuat din aprilie pana in luna noiembrie. Cele mai ocupate luni sunt aprilie-mai, deci si preturile in aceasta perioada sunt mai inalte. Instalarea si amenajarea monumentului in lunile de vara vă va ajuta sa eсonomisiti. Pretul final a memorialului scade si atunci cand comanda este efectuata din timp.


Producerea monumentelor in Moldova

Monumentele din piatra naturala sunt cele mai solicitate. Exploatarea durabila, usurinta in ingrijire, aspectul decent, posibilitatea de a creea compozitii sculptate excluzive sunt doar unele din cele zeci de avantaje pentru monumentele din granit sau marmura. Anume din aceasta cauza montarea, instalarea si fabricarea placilor funerare pe mormant sunt un domeniu prioritar pentru compania noastra.


Compania noastra nu s-a limitat doar la vinderea si instalarea monumentelor din granit. Din echipa noastra fac parte urmatoarele ramuri:

 • Biroul de proiectari, ce se ocupa de elaborarea modelurilor de asamblari comemorative sau realizarea proiectelor exclusive, bazandu-se pe schitele clientilor;
 • Atelier de taiere si prelucrare a pietrei;
 • Atelierul decorativ, unde sculptorul finiseaza ornamentarea si perfectionarea pietrei.
 • Toate lucrările sunt realizate folosind instrumente speciale de precizie. Obligatoriu inainte de a incepe lucrul, piatra este verificata cu atentie daca nu are defecte naturale.


  catalogul monumentelor funerare

  Instalarea si montarea monumentelor pe mormant

  Compania SRL Memorie Ritual indeplineste incarcarea si descarcarea materialelor, livrare, montarea si instalarea monumentului pe locul de inmormantare in urmatoarele orase si centre raionale: Falesti, Riscani, Drochia, Glodeni, Edinet, Ungheni, Singerei, Floresti, Telenesti, inclusiv si in toate cimitirele din orasele Balti, Chisinau.


  Din montarea si instalarea monumentului fac parte urmatoarele lucrari:

 • prelucrarea pamantului (planificarea și nivelarea solului);
 • aplicarea cofrajului și turnarii mortarului de beton pentru viitoarea constructie;
 • instalarea elementelor orizontale (baza, suport pentru un monument), umpland imbinarile cu chit special;
 • instalarea partii verticale a pietrei mormantului manual sau mecanic (cu structuri masive cu ajutorul unei macara);
 • instalarea structurii de intarire a fundamentului pentru monumentul propriu-zis;
 • prelucrarea pietrei cu un compus protector special;
 • lucrari suplimentare in conformitate cu proiectul: asezarea placilor, instalarea elementelor de decor, a meselor, bancilor etc;
 • umplerea vazei de flori cu sol importat, plantarea ierbii sau a florilor, daca este necesar;
 • curatarea umeda a monumentului si a elementelor acestuia;
 • curatarea completa a deseurilor de constructii din jurul locului de inmormantare si, daca este necesar, transportul solului pentru turnarea in jurul betonului.
 • Obligatoriu fiecare etapa din montarea si instalarea monumentului este fotografiat, pentru ca clientul sa cunoasca situatia cu comanda sa. Multe exemple de instalare a monumentelor de catre compania noastra puteti studia aici.


  Comandati producerea si instalarea monumentelor in Moldova

  Compania Memorie Ritual are o atarnare foarte serioasa fata de clientii sai si lucrarile efectuate, de aceea personalul include doar specialisti cu calificare inalta.


  Puteti comanda monument pe mormant cu instalare pe toate cimitirele din orasele si satele din Moldova, apeland la numarul de telefon +373 69008090, sau vizitand oficiul nostru din orasul Balti, pe strada Kiev 103, raionul Gara de Nord.