Instalam monumente in cimitirele

Monumente pe mormant funerare

placi monumentale pe mormantPentru a comemora aproapele decedat se instaleaza monumente din placi de mormant pe locul de inmormantare. In Moldova, companiile rituale va ofera o gama larga de produse memoriale, de diferite forme, design-uri, marimi etc, deci nu va fi un lucru greu sa formezi un loc de inmormantare pe plac.


Ce face parte din amenajarea mormantului

Elementul de baza a decorarii mormantului este monumentul propriu-zis. Acesta poate fi atat o placa verticala sau orizontala din granit, cat si o sculptura, un bust sau o compozitie vasta, o coloana, arca si alte constructii de acest gen. De obicei monumentul este instalat impreuna cu o placa pe mormant, numita si placa funerara. Din cauza lipsei locurilor la cimitire, cu fiecare an tot mai des apar doar placile funerare cu textul informativ pe locul de inmormantare.


Din ce materiale sunt facute placile pe mormant

placa funerara pe monumentPrimul simbol comemorativ care se instaleaza exact dupa inmormantare este o cruce din lemn, dupa traditiile crestine, sau semn de inregistrare cu datele despre persoana decedata, dupa traditiile musulmanilor si evreilor. In majoritatea cazurilor monumentul se monteaza pe mormant peste un an dupa inmormantare, dar exista si multe cazuri cand oamenii instaleaza monumente funerare dupa 5-6 luni de la data inmormantarii.


Materialele din care astazi sunt produse placile funerare au atat avantaje, cat si dezavantaje:

 • Metalul- cel mai ieftin material pentru confectionarea monumentului pe mormant, dar din el este mai greu sa proiectezi forme originale, este supus coroziunii si necesita renovare in fiecare an;
 • Beton si betonul amestecat cu piatra de mramura este foarte afectat de fenomele natural, prin urmare are nevoie de protective suplimentara;
 • Monumentele funerare din polimeri au un aspect frumos si des sunt confundate cu cele din granit, insa acest material a inceput a fi folosit nu demult, deci este greu sa prezici cat timp va fi exploatat. Cum demonstreaza practica, vanzatorii acestor polimeri nu ofera garantie mai mare de 5 ani.

 • Placile pe mormant din piatra naturala au foarte multe avantaje, insa cel mai evidentiat avantaj ar fi rezistenta si durabilitatea. Tehnologiile moderne de prelucrare, gama larga de culori permit efectuarea unui monument de orice forma si dificultate. Cumparand placa pe mormant din granit sau mramura nu va cere multe investitii si timp, deoarece nu are nevoie de ingrijire zilnica si isi va pastra frumusetea timp indelungat. Astfel de monumente nu trebuie sa fie schimbate fiecare 8-10 ani cum ar fi cele din beton sau metal  Elementele placilor funerare

  placi monumentale pe mormantCompania Memorie Ritual va prezinta mai mult de 1350 de modeluri a placilor funerare pe mormant, design-ul si materialele din care sunt produse le alege clientul. Acestea pot fi monumente ieftine mici din granit obisnuit sur sau negru, monumente funerare sculptate de marimi medii, de asemenea sunt posibilie si variante mai dificile cum ar fi ansamblu comemorativ funerar, cu multe elemente din granit rosu si verde.


  Insa trebuie de atras atentie la elementele principale a unei compozitii memoriale. In primul rand, trebuie de evidentiat locul unde va fi notat numele/prenumele, imaginea celui decedat si data. Daca nu s-a pastrat nici o fotografie, aceasta poate fi inlocuita cu un simbol ce ar caracteriza aproapele decedat. Decorarea placii pe mormant la fel incadreaza in sine niste epitafuri, ce pot fi versuri din poezii sau aforisme din proza, citate din cartile religioase.


  Noi suntem pregatiti sa producem pentru Dumneavoastra orice monument, sa-l instalam pe orice cimitir din Moldova. Avem o experienta destul de bogata in ceea ce priveste instalarea si montarea monumentelor funerare la Chisinau, Balti, Falesti, Telenesti, Glodeni, Edinet, Ungheni, Singerei, Drochia, Floresti, Rascani. Pentru a comanda un monument, puteti vizita oficiul nostru din orasul Balti, situate pe strada Kiev 103, sau la numarul de telefon +373 69008090. Specialistii nostril va vor oferi informatia completa si raspunsurile la toate intrebarile.