Instalam monumente in cimitirele

Poza pe monument funerare pe mormant

Poza pe monumentul funerar este un element ritual necesar. O realizare calitativa a portretului poate reda exact fata si trasaturile specifice atat ale infatisarii aproapelui decedat, cat si a caracterului acestuia. Privirea afectuoasa a persoanei dragi vă va intalni mereu, cand veti vizita mormantul. De aceea se solicita niste cerinte crescute pentru realizarile portretelor pe monumente funerare. Cand alegeti compania pentru producerea si instalarea pietrei pe mormant, trebuie de atras atentie la sculptorul companiei si ar fi bine de cerut poze cu lucrarile deja efectuate si montate in cimitire.


Ce fotografie trebuie de ales pentru portretul de pe monument

Oamenii in varsta, care se pregatesc sa treaca in lumea de dincolo, aleg fotografia pentru portret desinestatator. In astfel de cazuri, familiei le ramanea doar sa indeplineasca dorinta celui decedat. Insa daca nu existau poze dorite sau moartea a venit brusc, rudele trebuie sa aleaga o poza clara pe care omul sa semene in tocmai cu sine in realitate. Privind din partea tehnica, cele mai potrivite poze ar fi celea de pe documente, dar sunt facute fara nici o emotionalitate si mimica. Cea mai convenabila variant ar fi sa se aduca mai multe fotografii ale aproapelui decedat si sculptorul va alege cea mai potrivita.


З

Fotografii pe monumentul din patra naturala

Pentru sculptarea portretului sunt potrivite pietrele de culoare intunecata, cum ar fi monumentele din granit sau alt monument cu insertie de bazalt. Principala tehnica pentru aplicarea unei imagini portret pe piatra naturala este gravura, care poate fi realizata atat manual, cat si cu ajutorul unei instalatii special. In ambele cazuri este nevoie de profesionalitatea sculptorului, deoarece portetul este cel mai important decor al pietrei pe mormant. Fiecare tehnica de gravura pe monument are trasaturile sale distinctive.


Aplicatia fotografiei cu ajutorul unui strung

Pentru a aplica fotografia automatizat, se foloseste utilaj special, strung, care reda cu exactitate imaginea fotografica. Insa aceasta metoda are si dezavantaje. In primul rand, este aproape imposibil sa introduci niste schimbari in imaginea deja programata; in al doilea rand, mereu dupa aplicarea imaginii cu ajutorul unui strung, este nevoie de niste corectari ale sculptorului si adancimea ilustratiei in piatra de catre masina e mai mica decat daca lucrul ar fi efectuat de un om.


Fara indoiala in timpul ploii, imaginea de pe unele monumente dispare, dar pe altele ramane. Aici si se observa diferenta dintre lucrul efectuat cu strungul si cel manual, daca sa nu luam in consideratie vopsirea portretului in vopsele modern de culoarea alba. Cu timpul portretul care a fost realizat automatic, isi va pierde din calitate si va trebui sa fie reinnoit.


Pretul foto pe monument

Portret imprimat manual pe monument

A imprima un portret fotografic pe piatra naturala sau piatra tombala poate doar un sculptor-pictor calificat. Gravura manuala are multe avantaje:

  • Pictorul-sculptor poate sa introduca cateva schimbari si sa corecteze ceva cum ar fi adaugarea emotiilor pe fata, sa dea expresivitate privirii, poate inlocui unele detalii de pe haine, chiar si face fata de pe fotografie mai tanara si mai patrunzatoare.
  • Gravura manuala lasa pe piatra amprente mai adanci, de aceea imaginea fotografica si inscriptiile se vor pastra atat timp cat si piatra.
  • Imprimarea manuala este posibila atat pe granit, cat si pe alte feluri ale pietrei naturale.

  • In compania Memorie Ritual este un personal format din pictori-sculptori profesionali, care au facut niste studii special si o mare experienta de lucru in astfel de domeniu. Mesterul isi expune nu doar cunostintele, compenentele, dar si sufletul, de aceea in final se primeste o opera de arta exclusiva.